Amerikansk kongressmann mediterer for å holde ut med Trump

Den amerikanske kongressrepresentanten Tim Ryan (D-Ohio) har meditert i mange år, og har satt meditasjon på dagsorden i den amerikanske kongressen. Nå har han snakket  med abc NEWS om nytten av å meditere for å kunne navigere gjennom stormfullt politisk farvann, og ikke minst forholde seg til den nåværende presidenten på en adekvat måte.

I 2008 var han i ferd med å bli utbrent etter å ha sittet i Kongressen i tre perioder, og følte at han måtte foreta seg noe. Han valgte å dra på en fem dagers meditasjonsretrett med sekulær meditasjon uten religiøse overtoner. Det å sitte i stillhet i flere timer ble en ny erfaring:

 “It was just like, ‘this is unbelievable,’ you can start really seeing your thoughts,” he said. “And then you become aware of why you have high blood pressure. I keep thinking these negative thoughts over and over and over again and you wonder why you’re stressed out [over] stuff that’s years gone by or hasn’t even happened.”

For meg og andre som har erfaring med meditasjon og meditasjonsretretter virker dette kjent. Riktignok er det Acem-meditasjon jeg kjenner, mens Ryan åpenbart praktiserer en form for Mindfulness, og har også skrevet boken ”A Mindful Nation”. Mindfulness kan være litt forskjellige ting, men trenger ikke være prinsipielt forskjellig fra andre former for ikke-målrettet meditasjon.

Ryan sier om meditasjon at:

“It’s about taking care of yourself, It’s about understanding yourself. It’s about making you healthier.”

Til dette kan jeg, etter å ha praktisert Acem-meditasjon i over 40 år, bare si ”Amen”.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s