Fradrag for valgkamp

Anniken Huitfeldt burde rødme i godt selskap, men gjør det neppe. Foto: Håvard Bjelland
Anniken Huitfeldt burde rødme i godt selskap, men gjør det neppe. Foto: Håvard Bjelland

Noen morer seg med å si at Vårherre har gitt oss alle vår tilmålte tid, men vi får fradrag for valgkamper vi måtte lide oss gjennom. Det er selvfølgelig  nedlatende, og  innimellom kan det være nyttig å minne hverandre om at det finnes samfunn der man blir myrdet for å være uenig med makthaverne.

Allikevel kan det oppstå en sult etter alternative røster. De finnes. I Aftenposten i dag har  Atle Midttun og Nina Witoszek en kronikk om det som er usagt i valgkampen. De kommenterer Frps kulturprogram:

Programmet er ikke farlig fordi Frp vil føre Norge til et kulturelt harakiri, som sensitive sjeler påstår. Det er farlig fordi det omvender nordmenn til passive konsumenter, snarere enn granskende borgere. Implisitt i Frps agenda ligger ideen om en kultur som ikke utdanner folk til Sokrates-elever, men til lykkelige griser. Det er et kulturprogram som sier: Kos deg, og hold kjeft! Det er selvfølgelig ikke noe galt i å være en lykkelig gris. Men griser kan ikke styre landet, og kan ikke gjennomskue tullprat; de ønsker bare å bli matet og passet på.

Hva med alle de påstander politikerne spytter ut i debatter? Noen som sjekker at de vet hva de snakker om? Ja, faktisk. Bergens tidende driver faktasjekk – og funnene burde naturligvis få de avslørte politikerne til å rødme. 

Land med mange privatskoler har lavere kunnskapsnivå enn Norge

sa barne og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) i august. Faktasjekk.no  påviser at  hun jukser med en OECD-rapport i ideologiens tjeneste. Hun er i godt selskap.

Andre gode røster å følge for å overleve valgkampen:  Knut Johannessen på Vox populi og Minerva online.

En kommentar om “Fradrag for valgkamp

  1. «Implisitt i Frps agenda ligger ideen om en kultur som ikke utdanner folk til Sokrates-elever, men til lykkelige griser. Det er et kulturprogram som sier: Kos deg, og hold kjeft! Det er selvfølgelig ikke noe galt i å være en lykkelig gris. Men griser kan ikke styre landet, og kan ikke gjennomskue tullprat; de ønsker bare å bli matet og passet på.»

    Nå sitter jeg totalt forvirret her i stresslessen min!!

    På meg høres det ut som velferdsstaten som kritiseres, ikke et skarve kulturprogram.

    Jeg har stor respekt for kulturprogrammers makt, men at de er så mektige at de kan korrumpere et helt folk – alene – finner jeg noe … paraniod.

    Jeg vet ikke hva som er mest skrekkelig, Frps kulturprogram eller frykten for FrPs kulturprogram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s