Ballspill for blinde og andre fryktløse

Dyadebloggen har tidligere skrevet om t-skjorten som tilkaller ambulanse og gir hjertemassasje. Faktum er at denne t-skjorten ikke eksisterer på nåværende tidspunkt. Her er et produkt som gjør: FiiWA (Freedom in Interactive Wearable Art) er et interaktivt ballspill for svaksynte og blinde, som ved hjelp av lyd, lys og vibrasjon integrert i en stoffball, en vest, armbånd og mål, guider spillerne over banen til målet, og i forhold til medspillerne. FiiWA kan spilles på mange måter, avhengig av hvor mange av produktene man har, og hvor mange man er. FiiWA har vunnet Cologne Design Award, og er kommersielt tilgjengelig hvis du har lyst til å kjøpe spillet.

FiiWA in action
FiiWA in action - Kilde: http://www.fashioningtechnology.com

FiiWA kan selvfølgelig også spilles av personer som ikke er svaksynte, det er bare å ta bind for øynene. Kanskje kan opplevelsen minne om den man kan få på Acems helgekurs i improvisasjon og samspill, der noen av øvelsene er å spille musikk med flere andre i et et mørkt rum der man ikke kan se hverandre.

En kommentar om “Ballspill for blinde og andre fryktløse

  1. Mormoren min er blind, og det gjør at jeg har kontakt med Blindeforbundet i Italia på regelmessig grunnlag. Det er kanskje derfor jeg er mer enn gjennomsnittlig interessert i emne.
    Det var veldig spennende å få lese om integrering av forskjellige typer sansekilder i ballen.
    Jeg kunne faktisk tenke meg å prøve det selv! Litt dumt at FiWAs hjemmeside ikke oppgir en pris på settet. Kanskje fordi det er litt dyrt?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s