Deltok du i opptøyene?

Når konfliktene er så ladet og så tilspisset at de vrenger opp råsinnet og det mer primitive i oss, er det vel vi ser demokratiets styrke:  Så mange nyanser, avveininger og ulike synsmåter får slippe til i det offentlige rom at resultatet blir en slags sindighet. Krigen i Gaza har fått sine norske avleggere:

Videoen ovenfor viser også at én demonstrant roper «jævla jøde!» opp i ansiktet på 73-åringen mens noen spytter på ham. Andre ble svært aggressiv mot mennene som beskyttet ham.

Det tankevekkende er jo hva pressen inviterer til. Dagbladet:

Har du dramatiske videoer fra opptøyene eller andre situasjoner? Send epost til Dagbladet.no på 2400@dagbladet.no eller send mms til 2400.

VG:

Spesial: Se sjokkbildene fra Oslo. Deltok du i opptøyene? Kontakt oss.

Det er åpenbart at slike opptøyer tilfredsstiller et behov hos noen.  Ikke minst hos VG og Dagbladet.

5 kommentarer om “Deltok du i opptøyene?

  1. Dette var et god innlegg.
    Jeg har mange ganger undret meg over at de som demonstrerer for «fred» gjerne er de som er mest aggressive og som i handling blir like ille som dem de demonstrerer mot.
    Det er ganske tankevekkende, og det sier også litt om hvor unyanserte og farlige mange kan bli.
    Det kan se ut som om de bare venter på en anledning til kjøre ut sin egen aggresjon uten tanke på hva de forvolder av vold og ødeleggelse.

  2. En kan lure på om det er israelske eller Hamas støttespillere som raserer Oslo sentrum? Har det gitt forventet resultat? Hvem gavner det mest?

  3. «De fredelige fakkeltogene burde fått DB og VG’s oppmerksomhet i stedet. De som lager bråk får ufortjent oppmerksomhet.»

    Eller man kan si at de TAR oppmerksomhet.

    Den som slår en annen i hodet, får med nødvendighet mer oppmerksomhet enn om han nøyer seg med å fjerte.

    Når det er sagt, hvis man som samfunn vil ha seg frabedt en slik negativ adferd, så bør man vurdere å gjøre konsekvensene av negativ adferd mer negativ.

    Eller hur?

Legg igjen en kommentar