Kjøkkenhygiene

KjøkkensvampEr du nøye med å holde oppvasksvamper og -kluter rene og bakteriefrie? Det kan det være grunn til. Tyske forskere har undersøkt livet i oppvask-kummen, nærmere bestemt hva som befolker oppvasksvampen der.  De analyserte 14 brukte svamper, og fant at en bit så stor som en sukkerbit inneholdt syv ganger så mange bakterier bakterier som det er mennesker på jorda.  Noen av dem var bakterier som kan gi både lungebetennelse og meningitt. Så da bør vi vel koke oppvask-redskapene ofte?

Men i undersøkelsen inngikk svamper som, i følge brukerne, ble desinfisert regelmessig. Noen av dem hadde større bakteriebefolkning enn de som kom fra mindre renslige kjøkken. Forskerne mener at dette kan skyldes at desinfiseringen dreper de minst motstandsdyktige mikrobene først, og gjør det lettere for de som har overlevd å re-etablere seg, siden de da har mindre konkurranse. Så rådet fra forskerne er – spander på deg en ny oppvask-svamp hver uke.

Her skal det riktignok sies at undersøkelsen gjaldt svamper, som på grunn av sin porøse struktur med stor effektiv overflate kan være ekstra velegnet til bakteriedyrking.

Hygiene,bakterier,oppvask, kjøkken,

En kommentar om “Kjøkkenhygiene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s