NRK’s diskriminering av enslige

I Kulturnytt på NRK1  31. mai diskuterte Svein Harberg (H), leder kulturkomitéen på Stortinget, og Arild Grande, mediepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, forslaget til ny kringkastingsavgift. Stortinget har bedt regjeringen utrede en nyordning der alle voksne borgere skal betale en medieavgift. Det foreslås altså å gjøre slutt på dagens ordning, som er svært diskriminerende for aleneboere som må betale det samme som store husstander der samme beløp deles på mange, og mange har nytte av det. Dette er en forbedring av det som Rimmereid-utvalget foreslo for ett år siden. De ville beholde den nåværende ordningen med en husstandsavgift.

Dette liker ikke Arbeiderpartiets Arild Grande. Han mener at aleneboende fortsatt skal diskrimineres, her som på mange andre områder. Grandes begrunnelse var blant annet at hvis alle voksne i den husstand skulle betale, ville dette redusere familiens økonomi. Hva med den aleneboendes økonomi? Arbeiderpartiet gir altså blaffen i at aleneboende må betale det samme som en stor husstand, hvor flere personer har nytte av avgiften. Pussig nok kom hverken programlederen eller noen av debattantene inn på denne problemstilling.

Forhåpentligvis vil i alle fall landets nesten ni hundre tusen aleneboere merke seg dette når de bestemmer hvem de skal stemme på ved valget til høsten.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s