Farlig å være vegetarianer?

I en artikkel på VG.no opplyses det det at hver fjerde nordmann vil kutte ned inntaket av rødt kjøtt. Dette får professor Bjørg Egelandsdal ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet) til å bli bekymret for at nordmenn kan komme til å spise for lite kjøtt. Umiddelbart virket dette noe overraskende, inntil jeg oppdaget en disclaimer nederst, hvor VG’s redaksjon fraskriver seg enhver rolle i produksjonen og publiseringen av innholdet i artikkelen .

Det viser seg at dette er et samarbeid mellom VG og Rema 1000, kalt VG Familieliv som:

«… er en seksjon med innhold produsert av VG Partnerstudio – en del av VG utenfor vår redaksjon. Satsingen er muliggjort gjennom et kommersielt samarbeid med, og finansiert av Rema 1000. Innholdet er underlagt VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men samarbeidet åpner for jevnlige diskusjoner mellom VG og Rema 1000 om temavalg.»

Da blir dette straks mer forståelig. Rema 1000 får nok en ikke ubetydelig del av sine inntekter fra folks kjøttspising. Men dette er også en nyhet i ABC nyheter. Men der nevnes det at professor Egelandsdal er medeier av det lille engrosfirmaet Red Meat. Da blir hennes bekymring for folks synkende inntak av rødt kjøtt ganske forståelig.
Opprinnelig ble dette først omtalt i Nationen, som fikk utført spørreundersøkelsen om holdningen til spising av rødt kjøtt.

Egelandsdal sier til Nationen at hun

«..tror en reduksjon i kjøttinntaket hos befolkningen kan medføre en enorm samfunnskostnad i fremtiden. Eldre mister muskler raskere og dermed sin bevegelighet. Dette fører til at de trenger mer og mer hjelp, jo eldre de blir.»

Dette er jammen lystelige framtidsutsikter for meg som har vært vegetarianer i 30-40 år, og nå står foran alderdommen. Blir jeg nødt til å begynne å spise biff hvis jeg skal bli i stand til å fortsette å delta i Sentrumsløpet til jeg blir 80?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s