Massemord eller flyulykke?

Mysteriet med flyulykken i Frankrike med Germanwings ser ut til å ha en like enkel som skremmende løsning: Annenflygeren begikk selvmord og tok 149 mennesker med seg.
Man kan undre seg over at dette i det hele tatt kan skje. Men det har skjedd flere ganger før. 31. oktober 1999 styrtet EgyptAir Flight 990 i Atlanterhavet kort etter avgang fra JFK og alle 217 om bord omkom. Da kapteinen gikk på toalettet en halv time etter avgang, begynte annenflygeren å utbryte «jeg stoler på Gud», og flyet begynte en bratt nedstigning. Kapteinen kom tilbake til cockpiten men kunne ikke hindre flyet i å fortsette nedover til det traff havflaten, mens annenflygeren gjentatte ganger utbrøt «jeg stoler på Gud».

Det nyeste tilfellet som er listet opp i Aviation Safety Network skjedde 29. november 2013, da en nesten ny Embraer ERJ 190 fra Linhas Aéreas de Moçambique – LAM styrtet i Namibia på vei fra Maputo til Luanda. Her var det annenflygeren som gikk å toalettet, og ble stående og banke på cockpit-døra mens kapteinen forandret autopilotens flyhøyde fra 38 000 fot til 600 fot.  Rykter på nettet hadde det til at kapteinens sønn hadde dødd et år i forveien, og at kapteinen hadde ekteskapelige problemer.
Nå kan det se ut til at Aviation Safety Network kan føye en ny ulykke til sin liste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s