Mye krangel med kjæresten? Spis en kake

Sint dameDet er ofte slik at vi er mest aggressive mot våre nærmeste enn mot andre. Én faktor her kan være dårlig selvkontroll, og flere studier indikerer at lavt blodsukker kan spille en rolle. Å utøve selvkontroll krever energi, og hjernen drives med sukker. Så hvis blodsukkeret er lavt, har hjernen mindre energi til å drive selvkontroll.

Ved et forsøk ble 107 gifte par utstyrt med instrumenter for måling av blodsukkernivået, og fulgt i 21 dager. De målte blodsukkeret morgen og kveld, og hver kveld ga de uttrykk for sine følelser overfor partneren ved å stikke nåler i en dukke som symboliserte partneren uten at den andre så på. Forskerne sammenholdt antall nåler med blodsukkernivået, og fant at jo lavere blodsukkernivå en person hadde, jo flere nåler ble stukket i dukken som symboliserte partneren. Og til slutt ble parene invitert inn i laboratoriet, hvor de spilte dataspill som ga dem anledning til å utsette parneren for ubehagelige lyder. Og jo lavere blodsukker en person hadde, jo mer plaget de partneren.
Hovedforfatteren bak studien sier til tidsskriftet Science at:

“Hvis du vet at du kommer til å ta opp et konfliktskapende tema med partneren, kan det være en god idé å drikke et glass med sukkerholdig drikke først.”

Men ikke alkoholholdig. Alkohol kan redusere blodsukkeret.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s