Omskjæring i Norge og andre siviliserte land

Omskjæring av gutter er muslimsk og jødisk mishandling av små barn. Det er inntrykket man får av den diskusjonen som tidvis har pågått her i landet, særlig etter at små barn er blitt syke og faktisk dødd etter inngrepet. Noen har tatt til orde for å forby dette. Slikt driver vi ikke med her i landet.

Det kan kanskje overraske noen at omtrent 80% av amerikanske menn er omskåret, selv om prosentdelen av nyfødte som blir omskåret har sunket fra 83% i 1960 til 77% i 2010. Det er flest hvite som er omskåret, færre svarte og færrest latinamerikanere.

Grunnen til at dette gjøres kan være forskjellig, i noen tilfeller religiøse grunner, men i mange tilfeller er det en tro på at det er helsemessig gunstig. En nylig publisert undersøkelse fra Mayo-klinikken  kan tyde på at dette ikke bare er en tro. En risiko-nytte-analyse tyder på at forholdet mellom risiko og nytte av spebarnsomskjæring er 1 til 100.

Blant tilstandene omskjæring menes å redusere er urinveisinfeksjoner, prostatakreft og redusert risiko for livmorhalskreft hos den omskårnes kvinnelige seksualpartner. Noen mener at det er uansvarlig av foreldre å ikke omskjære sine spebarn, og at redusert omskjæring vil føre til store helsemessige kostnader.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s