Hvorfor er det verre å slakte en sjiraff enn ei ku?

kuDet er blitt stort oppstuss etter at en sjiraff ble slaktet i København Zoo for å bli løvemat. Og nå når én til skal slaktes for å redusere bestanden og unngå innavl, vil Tsjetsjenias brutale diktator Ramzan Kadyrov adoptere den og gi den asyl.

Hvert år slaktes bare i Norge rundt 300 000 kuer og kalver for å bli menneskemat, 1,5 millioner griser og 60-70 millioner kyllinger. De er også friske, i likhet med sjiraffen Marius (ellers hadde de ikke vært brukbare til menneskemat). Hvorfor blir det ikke mer oppstuss om dette blant dyrevenner og diktatorer enn når ett enkelt annet langhalset klovdyr blir avlivet? Kuer har jo også store øyne og ser søte ut.

VGTV viser for øvrig et opptak av obduksjonen av Marius, og advarer om «sterke bilder». Er vi blitt så fjernt fra den maten vi spiser at bilder av en vanlig slakting er «sterke bilder». Det er kanskje en grunn til at det ikke er vanlig å ta med skoleklasser på besøk til slakterier.

Både Hitler og Göbbels var visst også dyrevenner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s