Når mamma trener får babyen bedre hjerne

At fysisk trening er gunstig for din helse blir mer og mer klart. Men også trening i mors mage ser ut til å være gunstig.

Tidligere har det vært gjort forsøk med rotter, hvor det ser ut til at fysisk aktive rotter får sunnere rottebarn en sedate rotter . Men det er forskjell på rotter og mennesker, selv om man har hatt grunn til å anta at barn av trenende mødre blir født sunnere enn barn av sedate mødre. Så for å finne ut mer  rekrutterte forskere ved University of Montreal en gruppe unge friske kvinner som var i første trimester. Ingen var spesielt fysisk aktive. Så ble de vilkårlig delt i to grupper, den ene skulle trene moderat, minst 20minutter tre ganger i uke, den andre skulle fortsette som før.
Senest 12 dager etter at barna var født tok moren dem med til laboratoriet. Der ble barna utstyrt med EEG-elektroder på hodet for å følge hjerneaktiviteten deres, og men de sov søtt i mammas fang ble de utsatt for forskjellige lyder, og hjerneaktiviteten registrert.

Alle barna fikk økt hjerneaktivitet da de ble utsatt for uvante lyder, men de som var født av mosjonerende mødre reagerte roligere på det uvante. Det er et tegn på de hadde en hjerne som var kommet lenger i utviklingen.

Lederen for undersøkelsen sier til New York Times at hun ble overrasket over hvor stor virkning de fant av bare én times trening i uka. Men foreløpig vet man jo ikke om dette vil ha betydning for barnas videre utvikling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s