Kamelslukingen har allerede begynt

Sylvi Listhaug. (Kilde: Wikipedia commons)
Sylvi Listhaug. (Kilde: Wikipedia commons)

Regjeringsposisjon i en samlingsregjering innebærer gjerne kamelsluking. En av de som allerede har begynt å øve seg er Sylvi Listhaug. I mai for to år siden sa den nå nyutnevnte landbruksministeren til VG, mens hun fylte bensin på sin bensinslukende og CO2-spyende Ford Expedition, at:

De rødgrønnes klimapolitikk er en dekkoperasjon. — Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter.

Da hun på NRK1 i dag ble konfrontert av NRK’s Ole Torp som spurte henne direkte om hun fortsatt mente dette, viste hun seg som en sann politiker ved å unnlate å svare på spørsmålet, og i stedet gjentok at hun forholdt seg til regjeringserklæringen, uansett hvordan Torp formulerte sitt spørsmål.

Les hva Dyadebloggen skrev om dette den gangen, og les mer i tidsskriftet Dyade om hvorfor vi har så vanskelig for å forholde oss til en katastrofe som kommer til å skje i en fremtid som bare vil ramme våre etterkommere.

2 kommentarer om “Kamelslukingen har allerede begynt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s