Meditasjonsepidemi på Capitol Hill

Capitol HillIkke før har kongressrepresentanten Tim Ryan kommet ut av skapet og stått fram som mediterende så dukker enda en amerikansk politiker opp som meditant. Det kan Huffington Post fortelle. Det er tidligere guvernør i South Carolina, Mark Sanford, som etter å ha gått av som guvernør trakk seg tilbake til sin gård og begynte å interessere seg for meditasjon.

Viktigheten av ro, stillhet og nærvær
Sanford forteller til Yahoo News at han praktiserer meditasjon to ganger om dagen, uten å komme nærmere inn på teknikken han praktiserer, men det er åpenbart en form for buddhistisk meditasjon, selv om han fortsatt regner seg som kristen. Og han sier at det året han tilbrakte på gården lærte ham verdien av ro og stillhet og det å være nærværende, noe vi mangler i vår vestlige verdens travelhet. For oss som praktiserer Acem-meditasjon er det noe kjent med den innsikten han gir uttrykk for. Ikke minst vil den som av og til deltar på meditasjonsretretter kjenne seg igjen. Og nettopp ledig oppmerksomhet er et sentralt begrep i Acem-meditasjon

Og for Sanfords vedkommende har dette tydeligvis hjulpet ham til å gjøre et comeback i politikken ved nylig å ha blitt valgt inn i Kongressen, til tross for at han som guvernør i 2009 var involvert i en skandale hvor han forsvant til Argentina sammen med sin elskerinne, uten at noe visste hvor han var blitt av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s