Meditasjonsnytt fra den amerikanske kongressen

Amerikanske politikere er kanskje ikke en gruppe vi ser på som mest meditative. Skjønt, hva er meditativt? Og hvis det er noen som kunne trenge å ta seg tid til litt stillhet og avspenning er det vel nettopp politikere, amerikanske eller norske.

CBS News  har i alle fall truffet en som har forstått det. 39 år gamle Tim Ryan starter dagen med å roe ned pusten og tømme hodet for stress i 30 minutter. Han har i ti år vært kongressrepresentant fra Ohio, og har forstått at livet i ekspressfila kan bli så raskt at du ikke får tid til å leve.

«How much faster literally can we go, until you are so distracted all the time that you’re actually missing your life?».

Han praktiserer mindfulness, og har nå også skrevet boken «A Mindful Nation». Og hvis det er noen han mener kunne trenge å roe seg litt ned og bli mer introspektive, så er det hans kolleger på Capitol Hill, slik at de kunne se ting litt klarere.

«And I think if you look back at our country to the big mistakes that we made, it seems to me that we weren’t seeing things quite clearly.»

Han har også engasjert seg i å innføre avspenningsøvelser i skolen for å forbedre evnen til å lære, og samhandle. Hør ham snakke om dette og, og se ham gjøre enkle yogaøvelser sammen med skolebarn i videoen nedenfor.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s