Misfornøyd med været? Spis grønt

Per Arneberg regner på klimaeffekten av vegetarianisme

store deler av verdens befolkning er avhengige av mat fra konvensjonelt landbruk. Da er konklusjonen rimelig entydig: Vegetarisk sparer miljøet for utslipp av klimagasser, nitrogenforurensning, overforbruk av vannressurser, tap av landbruksjord, overfiske og rasering av biologisk mangfold, for å nevne det viktigste. I tillegg vil økt bruk av vegetarkost kunne lette trykket på jordbruksområdene og bidra til lavere prisøkningen på matvarer. På den måten kan det være et solidarisk håndslag til de mange fattige i verden som sterkest lider under at maten blir dyrere.

Mer i Dyade 3/08: Måltid for en liten klode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s