Verdens ende – for 200de gang (minst)

Etter midnatt i kveld (norsk tid?) kommer verdens ende. Det er ikke første gang. The Guardian har samlet sammen noen dommedagsprofetier.

Judgment_Day_21_May_2011_(English)Det er ikke lenge siden sist. Forrige gang var 21 mai 2011. Den amerikanske predikanten Harold Camping forutsa da at Kristus ville komme tilbake til jorden, og de rettferdige ville fly opp til himmelen. Da det ikke skjedde noe da, fortalte han at det hadde vært en åndelig slutt på verden da, den fysiske slutten ville komme 21. oktober. Hans tilhengere hadde bidradd med noe slikt som 1oo millioner dollar for å spre budskapet.

Men dette er et evig tilbakevendende fenomen, I følge The Guardian har det vært minst 200 slike siden Jesu fødsel. Noen tidligere datoer er 23. September 1186, 5. April 1761, 28. April 1843 og 21. september 1945.

Det har vært forskjellige måter å møte dommedag på. Noen har sittet på hustak, så de ikke skulle slå hodene sine i taket når de ble løftet opp til himmelen. Andre har dradd ut i en båt, siden dommedag skulle komme i form av en flom. 21. desember 1954 satt medlemmene av en UFO-kult i lederens hjem og ventet på at aliens skulle komme og redde dem. De ble skuffet. Da det banket på døren, og de trodde at det var de små grønne mennene (eller hvordan aliens nå ser ut) som kom for å hente dem, var det bare noen småflirende guttunger.  Men på morgenkvisten fikk de til sin store jubel et telpatisk budskap om at dommedag var utsatt, takket være de troendes bønner.

1. januar 2000 nevnes forresten ikke i The Guardian. Da var det jo slutt på kalenderen i datamaskinene, og noen ventet at det ville komme en apokalypse. Tidligere på høsten fikk jeg en telefon fra en person som hadde hørt at jeg hadde et hus på Hedemarken, og gjerne ville få være der den kvelden, siden dommedag kanskje ville være mildere der enn i Oslo. Og det kunne jo være riktig, det er ikke så tett med nyttårsraketter der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s