Vellykket valgkamp for Obama

Orkanen Sandy satte valgkampen i USA på vent. I alle fall kunne det se slik ut. I realiteten ble dette en gullkantet anledning for den sittende presidenten til å vise seg som en handlekraftig øverstkommanderende og leder som bryr seg om vanlige folk – og drive valgkamp uten å drive valgkamp. Den muligheten har ikke hans motstander.

Obama hadde lært av fadesen til sin forgjenger G W Bush, som nøyde seg med å fly i Air Force One over New Orleans da katastrofen Katrina rammet. Obama sørget for å ta grep og være til stede. Særlig vellykket ble hans besøk i katastroferammede New Jersey, der han ble rost opp i skyene av den republikanske guvernøren Chris Christie.

Nå ser det ut til at han får uttelling for sitt grep på katastrofen. Etter at orkanen satte meningsmålingene på vent begynner de siste tallene nå å komme. På Real Clear Politics, hvor Romney ledet med én prosent for et par dager siden, ligger de nå likt. Og på Polltracker, hvor de lå likt for to dager siden, leder Obama nå med over én prosent. Og i oversikten der ligger Obama an til å få 303 valgmannstemmer mot Romneys 191. 44 valgmenn er usikre. Det trengs 270 valgmenn for å bli valgt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s