Obama får støtte av 68 nobelprisvinnere

68 nobelprisvinnere uttrykker i et åpent brev til det amerikanske folk støtte til Barack Obama i hans valgkamp for å bli gjenvalgt som president i USA. Det er syv flere enn de som underskrev et tilsvarende brev i september 2008 før presidentvalget dengang.

I brevet skriver de at:
Obama forstår den nøkkelrollen vitenskapen spiller når det gjelder å bygget et velstående Amerika og har oppfylt sitt løfte om å fornye vår tillit til å ta beslutninger basert på vitenskapelig kunnskap, og har gått i spissen for å investere i den forskningen i vitenskap og teknologi som er det som er drivkraften i vår økonomi.

Brevet nevner ikke Mitt Romney ved navn, men kritiserer hans støtte til et budsjett som ville ødelegge offentlig støtte til forskning og vitenskap på et tidspunkt hvor landets fremtid mer enn noensinne avhenger av evnen til innovasjon. Og de kritiserer også hans prioritering av ideologi framfor klare vitenskapelige bevis for klimaforandringer. Forståelig nok er ikke den norskfødte klimafornektende nobelprisvinneren Ivar Giaever blant underskriverne av brevet.

Til gjengjeld får Romney støtte av evangelisten Billy Graham.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s