Utroskap er livsfarlig

Få menn dør mens de har sex. Sex kan faktisk være sunt. Men er du utro mot din kone (det er menn dette gjelder), øker risikoen.

  • En japansk patolog rapporterte i 1963 at av 34 menn som døde mens de hadde sex, hadde nesten 80% sex med en annen enn sin kone.
  • En sørkoreansk patolog dokumenterte i 2006 at av 14 tilfeller hvor menn hadde møtt en plutselig død mens de hadde sex, var det bare en som hadde sex med sin kone.
  • Tyske forskere publiserte i 2006 en analyse av obduksjonsraportene av 68 sexrelaterte mannlige dødsfall. Ti av mennene var sammen med en elskerinne da de døde, 39 hadde forlystet seg med en prostituert.

Det er forskjellige teorier om hva dette kan komme av. Noe kan ha å gjøre med at det er stressende å lure ektefellen. Og stress er ikke bra for hjertet (de fleste dødsfallen hadde kardiovaskulære årsaker). Og kanskje gjelder dette særlig middelaldrende menn som føler at testosteron-nivået synker og blir oppkvikket av en yngre partner,  samtidig som faren for hjertesykdommer øker med alderen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s