Nytt vidunderhormon forbrenner fett og hindrer diabetes 2

Dette er ikke en legemiddelfabrikants våte drøm. Det er et faktum. Forskere ved Harvard Medical School har oppdaget at mosjonerende muskler produserer et hormon som er kalt irisin.

Fettforbrenning
Det finnes to typer fettceller i kroppen, hvit og brune. De hvite lagrer fett, de brune sørger for at fett forbrennes og blir til energi. Nyfødte barn har brune fettceller, men hos voksne har de gått i dvale. Det er derfor det er så vanskelig å bli kvitt et overskudd av kroppsfett når vi først har skaffet oss det. Irisin ser ut til å omdanne hvite fettceller til brune, slik at kroppsfettet lettere omdannes til energi når vi har behov for mer energi, slik som når vi anstrenger oss fysisk. Det ser også ut til at irisin hjelper til å hindre insulinresistens, som er det som fører til diabetes 2. Det er kjent at en livsstil som inkluderer moderat fysisk trening reduserer risikoen for diabetes 2 med 60%.

Mosjon er sunt
Det er ingen nyhet at det er positive helsemessige effekter av å komme seg ut av godstolen og røre på seg. Noe av dette er lett å forstå. Muskler som blir brukt øker i styrke, det gjelder også hjertet. Hvorfor mosjon også ser ut til å styrke hjernen er kanskje vanskeligere å forstå.
Kroppen er en komplisert biokjemisk fabrikk. Ikke alt er like oversiktlig. Men forskning som har pågått i over 20 år gir stadig økt forståelse av hva som foregår når vi utsetter oss for økt fysisk anstrengelse. Og tilsvarende selvfølgelig hva som skje med kroppen når vårt moderne liv gir oss mulighet for ikke å røre på oss mer enn høyst nødvendig. Og vi blir til stadighet minnet om at overvekt og tilhørende plager er et økende helseproblem.

Du kan få det nå
Oppdagelsen av irisin får kanskje legemiddelprodusentene til å sikle. Fortjenestepotensialet av et produkt som gir samme virkning som fysisk anstrengelse uten at du trenger å røre deg er enormt. Men det er ingen grunn til å vente til du kan gå på apoteket og kjøpe en pakke irisintabletter. Du har tilgang på det her og nå. Men du må komme deg ut og røre på deg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s