Klimakrisen er løst!

At ingen har tenkt på det før? Men nå har delstatsforsamlingen i den amerikanske delstaten North Carolina funner en like enkel som billig løsning på klimakrisen. De har rett og slett forbudt den Foreløpig gjelder det riktignok bare havnivåstigning.

Med 34 mot 11 stemmer vedtok senatet i North Carolina 12. juni en lov som sier at reguleringsplaner av fremtidig utbygging i kystområdene skal bare bruke historiske data for havnivået. Disse kan bli ekstrapolert fremover, men det er ikke lov å bruke scenarier som gir en aksellererende økning av havnivået, med mindre disse er i samsvar med historiske data.

These rates shall be determined using statistically significant, peer-reviewed historical data generated using generally accepted scientific and statistical techniques. Historic rates of sea-level rise may be extrapolated to estimate future rates of rise but shall not include scenarios of accelerated rates of sea-level rise unless such rates are from statistically significant, peer-reviewed data and are consistent with historic trends

Det er med andre ord ikke lov å ta hensyn til forskning som tar med slik som økende smelting av Grønlandsisen. Grunnen til dette er åpenbart økonomisk. Hvis man skulle ta hensyn til en aksellererende havnivåstigning vil større landområder måtte unntas fra utbygging. Dette er kanskje en mulighet flere land burde følge enn en enkelt amerikansk delstat. Da ville livet bli mye enklere, og man ville slippe utgiftene til klimakonferanser og diskusjoner om klimaforlik og restriksjoner på bruk av fossilt brensel.

Dette gir dessuten nye muligheter for hvordan man skal håndtere forskning som gir resultater man ikke liker. Som komikeren Stephen Colbert sier det:

«if your science gives you a result you don’t like, pass a law saying the result is illegal. Problem solved.»

Denne videoen gir litt mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s