Rekordvarmt også i USA

For oss som bor i Sør-Norge er det rekordvarmt for årstiden. Og det er ikke bare her i landet at mars måned byr på rekordvarme. USA opplever det samme. Kartet nedenfor viser satellittmålinger av gjennomsnittstemperaturen i tidsrommet 8-15 mars, sammenlignet med gjennomsnittet for de samme dagene fra 2000 – 2011. (Kartet viser overflatetemperaturen av jordoverflaten, som kan være forskjellig fra lufttemperaturen, som er temperaturen værmeldingene oppgir)
Kilde: NASA

En rekke byer har satt nye temperaturrekorder. Fram til midten av mars var gjennomsnittstemperaturen for Chicago seks grader over normalen, og maksimumstemperaturen var 27 grader, som er 20 grader over normalen. (Temperaturene er i grader C)

2 kommentarer om “Rekordvarmt også i USA

  1. Leste noe om at kirsebærblomstringen i Washington var tidligere ute en noen gang tidligere, nettopp fordi det hadde vært så varmt i forkant. I år er det jo dessuten hundre år siden de første trærne ble plantet (fikk dem av japanerne), så det var ekstra oppmerksomhet på blomstringen dette året.

  2. Ja, en Facebook-venn skrev 15. mars at det var 27 grader i Washington DC. Og 22 mars la han ut et bilde av et kirsebærtre i full blomst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s