Seksuelt frustrerte slår seg på flaska

Foto: Gavin Spencer/stock.xchng

Her gjelder det bananfluer – men det kunne kanskje også vært mennesker?
Forskere ved University of California, San Francisco puttet noen hannlige bananfluer i glass sammen med hunner. Noen sammen med et helt harem av hunner som var klare til å parre seg, andre sammen med én hunn som akkurat hadde parret seg, og derfor ikke var interessert i mer sex, uansett hvor mye hannen prøvde seg.

Etter fire dager med enten gruppesex eller ikke noe i det hele tatt, ble hannene tatt ut og fikk velge fritt mellom flytende føde med eller uten alkohol. Og det viste seg at de som var blitt seksuelt avvist drakk fire ganger så mye sprit som de som hadde fått så mye sex de orket. Forskeren knyttet forskjellen i oppførsel til nivået av et nevropeptid i hjernen til fluene. De som ikke var blitt tilfredsstilt hadde bare halvparten så mye av det som de som hadde fått så mye sex de ville. Men mennesker har et lignende peptid i hjernen, og hos de som er deprimerte eller lider av post-traumatisk stress er nivået av dette lavere enn hos andre. I alle fall hos rotter er lave nivåer av dette peptidet blitt knyttet til konsum av alkohol og andre rusmidler. Og det er heller ikke ukjent at mennesker bruker rusmidler som selvmedisinering når livet blir vanskelig. Her kan det være duket for mer forskning

5 kommentarer om “Seksuelt frustrerte slår seg på flaska

  1. … og jeg som har vært så stolt av min utdannelse fra UCSF. På den andre siden har nok denne forskningen kommet etter min tid- da jeg ikke husker noe kurs om fluer, alkohol og sex.

  2. Men dette er da høyst seriøs forskning, selv om du ikke fikk noe kurs om bananfluehannens forsøk på å drukne skuffelsen over ikke å få dama til sengs. Og det er opplagt paralleller til menneskelig oppførsel her.

  3. Dette er vel ellers ett av de temaene der det at vi har litt mer mellom ørene enn fluer faktisk har noe å si.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s