Et varmt og fuktig Norge – hva så?

Våren fosser mot oss. Med vår samlede, fokuserte innsats på å begrense utslippet av klimagasser, med full enighet om kvoteordninger, med klimaforliket her hjemme og den geniale ideen om å ta klimakuttene ute, går det riktig vei.

Sett skiene så langt inn i boden at du med litt flaks slipper å finne dem neste år.

Og så kan du ta ut sjøstøvlene. For Norge blir våtere:

Men mens det er mer vann enn noen gang i Norge, ser bildet svært annerledes ut for den Iberiske halvøy – et område vi blant annet får mye grønnsaker fra. Som ironisk nok inneholder mye vann.

The EEA presented its findings at the 6th World Water Forum in Marseille.

«The critical thing for us is that we are seeing an increasing number of regions where river basins, because of climate change, are experiencing water scarcity,» said EEA executive director Jacqueline McGlade.

Og som Dyade skrev om i nummeret Økokalypse – hva så?, vet alle hva som bør gjøres, men likevel gjør vi så fortærende lite med det. Vi er en forunderlig rase.

2 kommentarer om “Et varmt og fuktig Norge – hva så?

  1. Jeg er spent på hvordan været blir fremover. I går var jeg ute på en joggetur i kortbukse og T-skjorte, og det er minst en måned tidligere enn normalt. Og langtidsvarslet på yr.no viser stigende temperatur på Østlandet framover. Og i Nord-Trøndelag og Nordland varsles mye regn og kraftig snøsmelting. I Sør-Trøndelag har jo allerede snøsmelting og regn laget ras som har stengt både E-6 og Dovrebanen.

    Pengene som ble spart på snørydding på Østlandet i vinter kan komme godt med når flomskadene skal repareres. Og jeg er pessimistisk når det gjelder muligheten for å begrense de globale klimaforandringene. Men her i landet finner vi vel enda mer olje når isen i Arktis smelter, så da får vi råd til å reparere skadene av klimaforandringene og kan fortsatt øke vår velstand. Det blir verre for afrikanerne og asiatene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s