Obamas sjanser for å bli gjenvalgt burde være store

Litt gung-ho, men likevel på tide å understreke at Obama har vært en langt mindre katastrofal president enn Bush var.

Bloggeren Sullivan utdyper:

If you’d told me in January 2009 that the banks would pay us back the entire bailout and then some, that the auto companies would actually turn around with government help and be a major engine of recovery, that there would be continuous job growth since 2009, however insufficient, after the worst demand collapse since the 1930s, that bin Laden would be dead, Egypt transitioning to democracy, al Qaeda all but decimated as a global threat, and civil rights for gays expanding more rapidly than at any time in history … well I would be expecting a triumphant re-election campaign.

Slaget om Obamas gjenvalg vil foregå i midten av USAs politiske felt. Republikanernes kandidater er nødt til å apellere til partiets ultrakonservative og evangeliske base for å vinne primærvalgene. Deretter kommer trolig Obamas republikanske utfordrer til å gjøre en venstresving og fri heftig til velgerne i midten. Det er da Obama kommer til å vise de musklene som fikk ham valgt sist.

6 kommentarer om “Obamas sjanser for å bli gjenvalgt burde være store

 1. Nå skal det jo ikke så mye til for å være mindre katastrofal enn det Bush var. Men jeg synes Obama fortsetter å imponere med sin skikkelighet og saklighet. Jeg var tre uker i USA i 2008 mens primærvalgkampen i det Demokratiske partiet pågikk, og hadde anledning til å se noe av den på TV. Og Obama imponerte allerede da.

  Men man skal ikke ta noen ting for gitt. Kristenfundamentalistene står jo sterkt i enkelte kretser – det er ikke så få som tror blindt på Bibelens skapelseberetning, og avviser all naturvitenskap som sier noe annet enn en bokstavtro tolkning av Bibelen. Men det kan jo være at Republikanerne begynner å slåss seg imellom, og at enkelte av dem sier så mye dumt at de skyter seg selv og partifellene i foten. Et eksempel på dette er Michele Bachmann.

 2. Ja, hadde det enda vært opp til de kloke europeerne og ikke de dumme, fundamentalistiske amerikanerne hvem som skal være president i USA….

  Før man begynner å beatifiserer Obama, kan man klype seg i armen og minne seg på at de to krigene som Bush tok USA inn i kom som resultat av 9/11.

  Hvordan Obama vil reagere på et nytt 9/11, vet vi ikke før det skjer, men noe krigersk måtte han ha foretatt seg.

  Man kan spørre seg hva Obama hadde gjort om en koffert-stor a-bombe gikk av I Tel Aviv, hilsen Teheran.

  Sullivan må ha drukket da han skrev. Hva slags recovery? Arbeidsledigheten er stabilt stor, eiendomsprisene skraper seg bortover bakken, fremtidspessimismen stabil stor mot stigende, teaparty og OWS demonstrerer i gatene, statsgjelden stiger faretruende fort og ratingen til Obama er på 40-tallet.

  Men de som kan slå high five om dagene er Big Capital som aldri har tjent mer enn de gjør i dag.

  Og hva er det angivelig Obama har å gjøre med revolusjonene i Arabia?

  OK, jeg ser et moment: den keynsiansk-inspirerte QE2 skapte en inflatorisk bølge som jog verden rundt og dreiv opp prisene på blant annet hvete med ca 100 % fra høsten 2009 til vårparten 2010. Det fikk de elendige ut i gatene i Arabia og andre steder.

  For la det nå være helt klart: araberne demonstrerte ikke for demokrati, kvinnefrigjøring, religionskritikk og minoriteters rettigheter – men mot fattigdom.

  Kineserne så vi ikke på gatene av den enkle grunn at regimet der har klart å skape 8-10 % økonomisk vekst i år etter år. Det klarer ikke araberne. De klarer ikke en gang å oversette fremmedspråklig litteratur til arabisk. Ifølge FN har araberne oversatt færre bøker til arabisk de siste 800 år enn det spanjolene oversetter til spansk hvert år!!!

  Og hadde verden vært rettferdig, hadde Obama selvsagt seilet inn for enda en runde.

 3. Takk P-mann for dine kloke ord. Endelig noen som tar fatt i det intellektuelle våset som skrives på denne bloggen. Obama må da være den verste presidenten USA har hatt, venstrevridd som han er. Han forsøkte jo tilogmed å innføre gratis helsehjelp for alle. Dessuten er det de som lurer på om han ikke egentlig er muslim, han er i alle fall mørk i huden. Kanskje han egentlig er en del av muslimenes plan for å overta verdensherredømmet.

 4. Fjellmann,

  du når ikke helt opp i kategorien «Dagens ironiker».

  Til det er du for platt og lite oppfinnsom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s