Kraftig karbonskatt i Australia

ScienceInsider bringer nyheten om at det australske underhuset har vedtatt en kraftig karbonskatt. Blir den også vedtatt i Senatet vil de 500 største forurenserne, som står for 60% av utslippet,  måtte betale 130 kroner (23 AUD) pr. tonn CO2 som slippes ut.
Australia er den industrinasjon som har størst utslipp av CO2 pr. innbygger, noe som blant annet skyldes at 80% av elektrisiteten produseres i kullkraftverk. CO2-skatten vil blant annet brukes til å bygge opp et fond for å fremme utvikling av fornybar energi. Fondet er beregnet å være på ti milliarder australske dollar (57 milliarder kroner) om tre år. Debatten om innføring av denne skatten har til dels vært voldsom, med drapstrusler rettet mot både klimaforskere og vanlige borgere som tilfeldigvis er blitt eksponert i media som tilhengere av tiltak for å avhjelpe klimaforandringene.

2 kommentarer om “Kraftig karbonskatt i Australia

  1. Du glemmer å nevne at karbonskatten fra 2015 vil erstattes med et kvotehandelsystem! Da blir prisen på å slippe ut et tonn CO2 bli satt på markedet, og avhenger da av hvor mye marginalkostnaden på å redusere et tonn CO2 er i Australia.

  2. Takk for oppklaringen.

    Jeg så det sto i nyhetsmeldingen. Men siden jeg ikke var helt sikker på om jeg forsto hva det innebar foretrakk jeg å ikke nevne det. Jeg har sett noen eksempler i det siste på journalister som har forsøkt å forklare noe de ikke forstår, og det kan gå helt galt av sted.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s