Spis mer sjokolade

Sjokolade er sunt. Det er resultatet av en metastudie i British Medical Journal. En metastudie er en sammenfatning av andre studier, og forskerne ved Cambridge University har sett på syv forskjellige studier hvor sammenhengen mellom hjertekarsykdommer og inntak av sjokolade. De fant at høyt inntak av sjokolade reduserte risikoen for å få hjertekarsykdommer med 37% og slag med 29%. En studie hadde også sett på sammenhengen mellom sjokoladeinntak og diabetes, og fant at sjokolade reduserte risikoen for diabetes med 31%. Men sjokolade reduserte ikke risikoen for hjertestans.

Advarsel
Sjokolade er energirikt. Derfor kan høyt inntak føre til fedme, og det er ikke sunt. Forfatterne av studien peker også på at det trengs ytterligere forsøk for å finne årsakssammenhenger, og ikke bare en samvariasjon. Men konklusjonen er:

Cocoa products and chocolate have been consumed and enjoyed by humans for centuries. Although over-consumption can have harmful effects, the existing studies generally agree on a potential beneficial association of chocolate consumption with a lower risk of cardiometabolic disorders. Our findings confirm this, and we found that higher levels of chocolate consumption might be associated with a one third reduction in the risk of developing cardiovascular disease. Corroboration is now required from further studies, especially experimental studies to test causation rather than just association.

Studien skiller ikke mellom forskjellige typer sjokoladeprodukter. Men andre studier kan tyde på at mørk sjokolade er den sunneste. Derfor kommer jeg nok til å stikke innom Lidl i Arvika og hamstre mørk sjokolade også neste gang jeg har vært på Acems kurssted Lundsholm. På Lidl koster mørk sjokolade halvparten av i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s