Rødt kjøtt gir diabetes

Kilde: stock.xchng, lockstockb

Data fra en stort anlagt amerikansk undersøkelse hvor sammenheng mellom livsstil og helse for i alt over 200 000 personer ble undersøkt over en periode på over 20 år viser at høyere inntak av inntak av rødt kjøtt øker risikoen for å få diabetes 2. 85 gram rødt kjøtt hver dag øker risikoen for å få diabetes 2 med 12 prosent. Spiser du bearbeidet rødt kjøtt, som hamburgere eller pølser, øker risikoen til 32%.

En annen undersøkelse av over 500 000 personer over en tiårsperiode viser at de som spiste mye rødt kjøtt hadde en høyere dødelighet av alle årsaker.

Dette betyr ikke at en oksestek hver søndag eller et enkelt besøk på McDonalds er helseskadelig. Men det er spisevanene over år som har betydning. I USA har 8,5% av den voksne befolkningen diabetes, og en voksen amerikaner spiser i gjennomsnitt 45 kg rødt kjøtt i året.

Samtidig kan bildet være mer komplisert. Andre undersøkelser tyder på at de som spiser mye rødt kjøtt også oftere er overvektige, mosjonerer mindre og røyker mer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s