Induksjonsovn mot kreft

Alle vet at høy feber kan være dødelig. Blir kroppstemperaturen for høy begynner cellene å dø. Dette kunne være en måte å behandle kreft på, dersom man klarte å varme opp bare kreftsvulsten og ikke vevet omkring.

En måte man kunne gjøre dette på ville være å injisere at ferromagnetisk stoff i kreftcellen og utsette kroppen for et raskt vekslende magnetfelt, akkurat som i en induksjonskokeplate, som er siste nytt på kjøkkenfronten. Når vi setter en kjele med ferromagnetisk bunn, vanligvis av jern, på en slik plate og slår på strømmen, varmes kjelen raskt opp fordi det oppstår et energitap som går over til varme hver gang magnetfeltet snur.

Slike forsøk på å drepe kreftceller har vært gjort ved å injisere nanopartikler av jernoksid i kreftceller, men virkningen er så svak at det trengs uakseptable store mengder partikler.

Nå har forskere ved Universitetet i Seoul klart å utvikle ferromagnetiske nanopartikler som er ti ganger så effektive, slik at det trengs mindre mengder. Og ved forsøk med mus har man klart å fjerne kreftsvulster permanent ved behandling i ti minutter i et vekslende magnetfelt, etter å ha injisert de nye partiklene i kreftsvulster av human hjernekreft som var implantert i musene.

2 kommentarer om “Induksjonsovn mot kreft

  1. Dette var jo interessant. Kan ikke huske å ha lest eller hørt om dette i norske medier. Artikkelen din er skrevet ganske lenge før den 22. juli, så den burde ha hatt en sjanse på den tiden. Kreft er ingen spøk selvom sjansene for å bli bra har bedret seg mye med årene.

  2. Det er vel ikke alt mediene får med seg og som de synes det er verdt å skrive om. Men ett sted jeg kunne vente å finne noe om dette er på forskning.no. Men etter et søk der fant jeg heller ikke noe, selv om de hadde noe annet om nanopartikler og kreft, men det var å bruke nanopartiklene til å transportere medisiner fram til kreftsvulsten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s