Når Støre må forsvare politikk han er i mot

Forstå det den som kan: Datalagringsdirektivet blir innført i Norge, mens regjeringen kliner til med Post-direktiv-nei for å beskytte Posten Norges småbrevtrafikk.

Adresseavisen reflekterer over mekanismene som nå sender Gahr Støre til Bryssel for å forhandle frem noe han neppe er stolt av:

Problemet med et post-veto er at det går rett inn i kjernen av EU-samarbeidets grunnleggende prinsipper; de fire friheter. Nasjonalt monopol på lette brev bryter fundamentalt med fri flyt av tjenester. Konsekvensene kan derfor bli langt mer alvorlige enn gevinsten som eventuelt kan oppnås i form av mindre statsstøtte til postombæring. Posten Norge ønsker liberalisering, men kan nå bli straffet på andre områder.

Det er selvsagt med tungt hjerte utenriksministeren setter seg til forhandlingsbordet. Men Ap-landsmøtet binder ham. SV og Senterpartiet har sagt nei lenge. Protesten mot fri flyt av småpost er blitt landets politikk. Dermed må Støre sette seg ned i Brussel for å forsvare det som må kunne kalles en arbeidsulykke på Ap-landsmøtet i vår. Til og med de postansattes organisasjon var fornøyd med kompromisset som lå på bordet, men det ble altså nedstemt til fordel for en EU-reservasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s