Er Bin Laden død?

Er det nå sikkert at det var Bin Laden som ble drept av amerikanske Navy SEALs, og ikke en dobbeltgjenger som ble dumpet i havet?

Naturlig nok hevder USA at de har DNA-bevis, og i en gjesteblogg på Scientific American forteller vitenskaps-journalisten og doktorgradsstudenten Christie Wilcox hvorfor det ikke er noen grunn til å tvile på det, hvordan det kunne gjøres, og at det neppe ville tatt mer enn fire timer å foreta en slik analyse. Det eneste problemet ville være å få tak i DNA fra Bin Laden for å sammenligne med DNA fra liket. Her vet man jo ikke om noe slikt fantes, men det man vet er at Bin Laden hadde en søster som nylig døde i Boston i USA, og det er rimelig å anta at hennes DNA er tilgjengelig for amerikanske myndigheter. Og da er det mulig å finne ut om liket fra Abbottabad i alle fall var en nær slektning av Bin Ladens søster.

Reklamer

2 kommentarer om “Er Bin Laden død?

  1. Er du så sikker på at han er dumpet i havet? Det er den delen av historien jeg tviler på.

    Artig den refleksjonen du har om hvordan de (USA) kan ha DNA fra søsteren til å sammenlikne med.

  2. Man kan vel aldri være sikker på noe i denne sammenhengen. Men uansett virker det mest fornuftig å kvitte seg med liket på en slik måte at det ikke kan dukke opp igjen. Islam forbyr kremasjon, så det ville ikke være noen løsning å brenne liket. Begravelse til sjøs var visstnok mindre uakseptabelt, men helst skulle han vært begravd på land med hodet mot Mekka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s