Likvidert og dumpet i havet

Amerikanerne likviderer en arabisk rikmannssønn og dumper ham i havet.

Dette er virkelig rettsstatens dilemma. Amerikanerne var ute etter å ta Osama bin Laden i live og stille ham for retten? VG melder:

Om Osama bin Laden ikke hadde ytt motstand, ville amerikanerne helst hatt ham i live, ifølge en amerikansk tjenestemann.

Tro det den som vil.  Bin Laden  for retten i en sak som hadde pågått i årevis og gitt mannen en talerstol han ikke har vært i nærheten av før? Selve rettsaken ville trolig rekruttert til al Qaida som bare rakkern. Og Vesten ville vært  i høy beredskap mens saken verserte for retten.  Og dommen? Livsvarig fengsel? Det ville vært litt av en soning. Dødsdom? Hva skulle de gjort med liket?

Ifølge seriøse, men blodtørstige amerikanere burde de stilt det ut:

The free world, particularly the United States, has a right to make sure Osama bin Laden is really dead. Every American has a right to walk right up to bin Laden’s corpse and view it. We are entitled to know for a fact that the witch is dead. No shroud for dignity’s sake, please – bin Laden’s naked, bullet-riddled corpse should be put on display in lower Manhattan for all the world to see. The entire body should be digitally scanned, inside and out – and made available for everyone to take his or her own picture.

Man bør være glad USA for tiden har en sindig president. Mye tyder vel på at denne likvideringen var planlagt langt bedre enn invasjonen i Irak. Det er nesten utrolig å høre amerikanerne dannet melde at Osama bin Laden har fått en verdig islamsk begravelse til sjøs. Man skjønner jo raskt at det er løsningen. Hvor i all verden skulle de gravlagt mannen? Osama bin Ladens grav. Et sted som hadde tiltrukket seg en smule oppmerksomhet. Nå er han bare borte. Enkelt og effektivt før noen slags folkemening satte inn.

Lov og dom? Mannen har vel kostet amerikanerne så mange milliarder dollar at bare Hitler overgår ham.

Andrew Sullivan har og samler som vanlig kommentarer som gir perspektiver.

TMP har mye interessant om selve operasjonen.

2 kommentarer om “Likvidert og dumpet i havet

  1. Terror vil bare fortsette i nye og gamle former,Carl Henrik.Akkurat nå blir jeg utsatt fra en fiktiv skikkelse som truer med å ta livet av seg om jeg ikke sender penger.De kriminelle spiller på at man aldri kan være 100% sikker på om historiene er ekte eller falske.Selv om Bin Laden er død,så må nok vi i vesten regne med både nye og gamle former for terror.Meditasjon styrker evnen til å stå i mot psykisk terror.

  2. Gode poenger.

    Noe av det jeg stusser på ved dette er at det i liten grad er fokus på at verdens største etterretning har brukt 8-9 år på å finne han. Det sier litt om at informanter og kontaktnett i den arabiske verden ikke akkurat er omfattende eller fruktbart for USA, og dermed at vestens har meget dårlig fotfeste for sitt syn og verdier.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s