Sex med kona ga vitenskapelig sensasjon

En forsker som studerte hvordan malaria ble overført med myggstikk i Senegal ble bitt gjentatte ganger mens han samlet mygg. Noen dager etter at han kom hjem ble både han og hans kollega syke med utslett, leddsmerter og tretthet. Og noe dager senere ble også hans kone syk med de samme symptomene. Men ingen klarte å finne hva dette kunne skyldes, og parets fire barn holdt seg friske. Men på hans neste reise til Senegal tok han en øl (eller to) med en kollega og fortalte dette. Tilfeldigvis husket kollegaen at hans bestefar i 1947 hadde funnet et nytt virus i Uganda, og foreslo at det kunne være nettopp dette. Og etter hjemkomsten fra Senegal fikk han testet prøvene som ble tatt men de var syke for dette viruset, som kalle Zika-virus. Og det viste seg at både han og hans kone hadde antistoffer for dette.

Mygg som kan overføre Zika-virus finne ikke nord i Colorado hvor paret bor. Så den eneste forklaringen måtte være at viruset ble overført da de hadde sex etter at han kom hjem. Og dette er det første kjente tilfellet hvor et virus som ellers bare kan overføres med myggstikk er blitt overført seksuelt hos mennesker. Vitenskapelige oppdagelser kan skje på mange måter.

4 kommentarer om “Sex med kona ga vitenskapelig sensasjon

  1. Det sensasjonelle i dette tilfellet var nok at det i det hele tatt ble overført. Det er nok fortsatt herpes, gonoré og AIDS som leder.

  2. Jeg hørte en historie om en gammel dame fra Rogaland som så og si aldri hadde vært utenfor fylket som fikk malaria. Naboen hennes var misjonær. En norsk mygg skal ha stukket naboen først og deretter damen…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s