Har du pickup? Versågod, her får du en mitraljøse

Det går rykter om våpenhvile i Libya, mens USA ikke utelukker tanken om å bevæpne opprørerne. Samtidig rapporteres det at Gaddafi-styrker i Surt har begynt å dele ut våpen til sivilbefolkningen.

Sullivan er meget skeptisk til hele operasjonen:

NATO is now policing a civil war in which it is almost impossible to tell who is a civilian and who isn’t, who is a rebel and who isn’t, and which pick-up trucks are Qaddafi’s and which ones are the rebels’. For these reasons, arming the rebels is a total crap shoot. On what grounds do the people of the United States have a reason to arm one side in a civil war, when we have no idea who they are? Doesn’t the fact that NATO has already warned them not to attack «civilians» tell you something?

Han fortsetter med å banke inn parallellen til Irak:

I remember Iraq when we spent months not believing there was an insurgency. How could the Iraqi people defend the dictator who oppressed them? It didn’t compute. And then we realized things were not quite as simple as Bill Kristol and Paul Wolfowitz had told us – and we are still there ten years and a trillion dollars later.

This is a dumb war, Mr President. And you are supposed to be against those. Remember?

Reklamer

7 kommentarer om “Har du pickup? Versågod, her får du en mitraljøse

 1. FN will protect the sivilen,leste vi i begynnelsen av krigen,men det viste seg at USA,Nato og FN hadde andre planer,de ville ha oljen og fjerne Gaddaffi,nå har også USA innrømmet at CIA er i Libya for å støtte opprørene,opprørene har fått våpen som de ikke kan bruke og nå ber CIA andre muslimske land om hjelp for å trene opprørene,USA lider økonomisk hvis krigen vil vare lenge,og de vil be land som Norge om å ta krigskostnader,og vi skattebetalerne må betale opprørene for å fjerne Gaddaffi.Og litt om Gaddaffi: Alle Arabere respekterer han for det han har gjort for landet,han er den eneste diktaturen som ikke er korrupt,han var den som avslørte atomvåpennettverket som gjorde at USA fikk informasjon om Iransk atomvåpenutvikling og i gjengjeld fikk Gaddaffi lov til å reise utenfor Libya og fangen som var involvert i lockerbye skandalen ble løslatt,og Gaddaffi ble «en venn av USA»,han var den første Araberne som gikk for at Israel og Palestinerne burde leve sammen i fred,opprørerne driver med mye propaganda som drap på sivile av Gaddaffi noe som er tull,Gaddaffi ville alldri gjøre noe slikt i den situasjonen han befinner seg i,han trenger folk på sin side og ikke mot seg,det er CIA som står bak all propaganda mot Gaddaffi,de fleste Libyere elsker Gaddaffi og ville dø for han også,og det har vist seg at CIA har sendt inn Arabere fra andre land for å hjelpe opprørene slik at det skal se ut som opprørene er mange,hele denne krigen handler om olje og for å fjerne Gaddaffi å ikke for å beskytte sivile,denne krigen minner om krigen mot Irak,USA gjorde veldig mye propaganda mot Saddam som f.eks at han hadde masseødlegesesvåpen og at al-qaida hadde kontakt med Saddam noe som viste seg at det ikke stemte,og dessutten Al-qaida er ikke sunni muslimer noe som saddam og Gaddaffi er,USA ønsker kaos i Arabiske land og vil ta oljen deres det er det krigen handler om,slik det skjedde i Irak etter Saddam(kaos),nå angrer Irakerne på at Saddam ble fjernet,de hadde det mye bedre under Saddam,i enkelte land trengs det alltid en diktatur selvom det ikke er riktig men for å holde fred og ro i landet trengs det en diktatur dessverre,f.eks hadde Saddam kontroll over shiamuslimer,Sunnier,og kurdere men etter Saddam driver alle gruppene å sloss med hverandre og USA tjener på det,akkurat slik vil de ha det i Libya også.Olje er mer verdt enn blod for Amerikanerne,de elsker våpen og krig.

 2. Ali, jeg følger resonnementet ditt, selv om jeg er uenig i konklusjonen: At dette er en forlengelse av USAs energihunger.

  Implisitt i det resonnementet ligger det den arabiske verdens favorittkonspirasjonsteori: At alt det fæle som skjer på en eller annen måte kan spores tilbake til USA og Vestens grådighet.

  Situasjonen i Libya er uklar. FN-resolusjonen er historisk, ikke minst at Kina og Russland ikke brukte vetoretten sin. Men om det kommer noe godt ut av denne aksjonen, er høyst usikkert.

  Det kan se ut som mange av de statene i dette området som består av svært ulike etniske og religiløse grupperinger «trenger» en sterk leder for å fungere – og at alternativet er større grad av kaos, i verste fall anarki (Somalia).

  Men det finnes også eksempler på at det er mulig å lage statsdannelser som ivaretar grupperingene rimelig godt. Libanon er vel flaggeksempelet.

  Ingen i dette spillet har rene hender. Selv ikke det norske forsvaret, som har bombet flere Libyske stridsvogner og drept de libyske tankmannskapene som satt i dem.

  Norge er dermed i praksis i krig med Libya – uten at det har vært debattert i nasjonalforsamlingen. Akkurat det har vel først og fremst juridiske implikasjoner, og kanskje ikke så mange praktiske. Faren for at store deler av norsk sivilt liv skal berøres av angrepene i Libya er små. Men vi er der, og vi slipper bomber, mens formålet med aksjonen blir stadig mer uklart.

 3. Vi håpe at Norsk media skriver og viser bilder av Amerikanske soldater som trener sin sikte på vanlige ubevepnede sivile Afghanere som sies i noen internasjonaletvkanaler at dette er verre enn det de gjorde i abu-ghraib fengslet i Irak.

  Christopher: etter krigen mot Irak og utviklingen etter krigen falsk demokrati,kaos osv.. så mener jeg at folk bør løse sine problemer selv i sine land,og andre land burde ikke involvere seg,og jeg er sikker på at hvis det ikke hadde finnes olje i Libya så ville situasjonen vært annerledes.Jeg håper bare ikke at våre skatte penger skal brukes av Amerikanerne i kriger som dem har nytte av.

 4. At FN ikke reagerer når Israel bomber Palestinerne med sine F.16 beviser jo bare en ting at USA styrer FN,når land kan kreve flyforbudsone over Libya så synes jeg at det burde kreves flyforbudsone over Palestina også,man kan ikke kalle kinaputtene til Hamas for raketter,og har det noen gang blitt noe skade av de kinaputtene som blir besvart med F.16 og tanks.
  Og ifølge wilkileaks hadde MOSSAD planer om å sprenge en bombe i en Amerikansk by også legge skylden på Pakistanerne og ærklære deres atomvåpensystem utrygg,og noe lignende kan de gjøre i Europa også for å gi muslimene skylda,det bekymrer meg for jeg er muslim,jeg ønsker ikke at MOSSAD skal f.eks stå bak noen terror handling og nordmenn skal begynne å se på oss som ansvarlige.
  Jeg håper bare vi for se hele sannheten bak det Amerikanske soldater har stått bak i Afghanistan,skyting på ubevepnede sivile Afghanere og filmet det slik de gjorde i Abu-ghraib fengslet,soldatene trente sikting på levende mennesker,hvor ond kan man bli,det viser bare mentaliteten til Amerikanerne

 5. Ali: Det er liten tvil om at både FN og USA er dobbeltmoralske, og at staten Israel ikke oppfører seg spesielt pent.

  MEN, og det er et stort men, igjen og igjen syns jeg man ser tydelig at mange av de landene vi nå snakker om gjør overgrep mot egen befokning som langt overgår det vesten påfører dem. Iran er verst i klassen, men listen blir lang når du begynner å se på den.

  Og hvorfor ikke folk i muslimske land er mer forbannet på Al-Qaeda og tilsvarende ekstreme islamistiske organisasjoner er vanskelig å forstå.

  Det er stadig slik at det er muslimer som dreper flest muslimer. I det perspektivet blir den litt ensidige aggresjonen mot NATO/FN/USA ikke bare lett å akseptere face value.

 6. Forklaringen på hvorfor arabere er elendige både soldater, taktikere, teknikere og sivilisatorikere ligger gjemt i Alis tirader.

  Jeg sikter naturlig nok til den bemerkelsesverdige evnen til ALDRI å ta selvkritikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s