Northug leker med journalistene også

Jada. Petter Northug leker med konkurrentene. Men han kan mer. Han har virkelig lært seg å leke med journalistene. Han vet nøyaktig hvilke knapper han skal trykke på for å få dem til å sprelle i tastaturet. Man kan ha ham mistenkt for å trives like godt med det som å sirkle rundt motstanderne.

Det er pressen som har dyrket fram denne siden. TV først og fremst. Disse gamle, trauste tømmerhoggerne som slet seg fram i sporet i kamp med klokka. Ellefsæter, Grønningen, Tyldum. Deres slit var ensomt. Stå på til neste sekundering. Kanskje en og annen tilfeldig tilskuer der inne i skogen. Kilometer etter kilometer. Klokka var motstanderen. Så til sist dukket de fram fra skogens mørke og slet seg i mål den siste synlige kilometeren med publikum. Som publikumsidrett? Like spennende som å se på oppvask, sa en amerikansk journalist jeg traff under OL på Lillehammer. Stafetten var eneste fellesstarten.

Så kom TV for fullt og formet denne sporten som alle andre. Der holder det ikke i lengden med en klokke som ruller nederst på skjermen. Der trengs holmgangen kvinne mot kvinne. Her nytter det ikke å være seig, tilbakeholden, beskjeden og mystisk taus. TV er avhengig av en rå Petter Northug, som attpåtil serverer journalistene verbale raketter de kan fyre opp så lenge det er liv i dem. Og litt til.

Petter Northug er en velsignelse. Han vinner ikke bare stafetter. Han øker seer- og lesertall.  Northug rykker litt med kjeften. Og journalistene spreller dypt takknemlige synkront. Og er tilsynelatende blinde for at de har samme funksjon som Marcus Hellner. På våre vegne, vel å merke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s