Palin og Obama

Dette er verdt et studium. Sarah Palin holder sin tale om skytetragdien i Arizona. Like før president Barack Obama holder sin. Man kan lure på hvor klokt det var. De har i utgangspunktet de samme poengene, men det er visse sammenligninger en politiker av Palins format helst bør unngå. Obamas tale er trolig en av de beste han har holdt.

7 kommentarer om “Palin og Obama

 1. Ja, han er god med ord, men er han en god president?

  Og kan en klodrian med ord bli en vel så god president?

  Jeg vet ikke om det stemmer det blant annet Willock sa om Reagan, at han satt og drodlet mens Willock og Reagans rådgivere diskuterte storpolitikk.

  Men dæven så bra standing Reagan har i ettertid. I USA i det minste. Mens i samtiden ble han sett på som en war monger av liberals i USA og Europa.

 2. Det kan se ut som den beste strategien for å få fire nye år med Obama er å la Palin vinne Republikanernes primaries. Blir hun Obamas motkandidat vil alle i midten velge Obama og dermed avgjøre slaget.

  Får man derimot en sentrums-spiselig motkandidat til Obama, kan det helde veltalenhetens ridder må avgi stolen.

 3. P-mann: Jeg tror det er all grunn til å frykte den politiske primitiviteten som Palin representerer. Det er morsomt å underholde seg med tanken om at hun skal lede USA, på samme måte som det er morsomt å se hvordan Fox News mer åpent enn andre medier manipulerer virkeligheten de er ment å skulle formidle. Men tenk deg selv hvordan det vil være å bo i et land hvor de mest primitive, polariserende og lettkrenkbare kreftene satte dagsorden og tok de store politiske beslutningene. Da tror jeg raskt du hadde blitt svært frustrert og lengtet mot neste stortingsvalg for å få gjort slutt på galskapen.

 4. Med tanke på at jeg er vokst opp i et land hvor Journalistisk Venstreparti herjer fritt og uhemmet, så lengter jeg etter litt motstøy fra den andre kanten.

  Det er forsåvidt ikke så mye bedre i USA. En undersøkelse viste at av de 20 største avisene i landet, er 18 til venstre for befolkningen som helhet, 1 til høyre, og 1 lik.

  At Fox er åpen rundt sine partiskhet, er da formildende. NrK sniker seg rundt i en nøytral kappe.

  Primitiv er kraftig ordbruk. Damen har ihvertfall Executive Experience fra Alaska. Svært pop var hun blant folket der.

  Hvordan skinner den angivelige primitiviteten gjennom i perioden hun forvaltet guvernør-embetet der (en ting er å kjøre valgkamp, noe annet er å styre)?

 5. Palin has declared herself in favor of capital punishment.

  Palin is opposed to abortion in almost all cases, including rape and incest, but not if the life of the mother is endangered

  Palin, a strong proponent of gun ownership rights, and a lifetime member of the National Rifle Association, has stated that she is against a ban on semi-automatic firearms, and was shown firing a military assault rifle in a 2008 campaign video.

  Palin opposed state-covered health and retiree benefits to same-sex partners of state employees. Palin has stated that she supports a Federal Constitutional Amendment to ban same-sex marriage.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Sarah_Palin

  Så kan vi slå hverandre i hodet med forskjellene på «aksepterbare religiøst forankrede konservative verdier» versus «etisk primitive standpunkter». Hun representerer en folkelig religiøs høyrefløy som, når truet, raskt griper til automatriflen snarere enn å gå i dialog og forsøke å forstå den annen part. Jeg mener den typen holdninger er problematiske for en politisk administrasjon i et land som stadig er villig og i stand til å påta seg den upopulære rollen som internasjonalt politi (på godt og ondt ).

 6. Det er merkelig at det er nå, når Obama er president, at sentrum-venstresiden får behov for å fronte nødvendigheten av antendighet i debatten.

  De må ha glemt at GWB et al ble sammenlignet med Hitler et al – i det kjedsommeligste.

  Men ingenting av det du trekker frem sier noe om hvordan hun skjøttet guvernørembetet.

  Og hva gjelder politisk vold, så vil jeg gjerne ha dokumentert at høyresiden er mer voldelig enn venstre. Jeg tror det ikke bare fordi NrK ymter frempå med en slik påstand.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s