Sprengkulde eller bare dårlig hukommelse?

VG nett skriver at: 

Andelen nordmenn som tror menneskene endrer klimaet, har gått tilbake. Sprengkulde om vinteren har noe av skylden, tror forsker

Så er spørsmålet om det er så sprengkaldt sammenlignet med tidligere år. Jeg har i alle fall levd så lenge at jeg synes å huske at jeg har opplevd år hvor det må ha vært minst like kaldt. Derfor gikk jeg inn på på Meteorologisk institutts klimadatabase og hentet ut temperaturdata for Blindern for november og desember måned fra 1950 til i dag, og laget grafer for disse månedene. Jeg har også lagt inn 5 års løpende gjennomsnitt for å vise litt langsiktige trender.

Novembertemperaturer på Blindern

Det viser seg at årets november er den tredje kaldeste siden 1950. Bare 1965 og 1968 var kaldere. Men fjorårets november var den sjette varmeste. Bare i 1986, 1999, 2000, 2005 og 2006 var varmere.

Desembertemperaturer på Blindern

Når det gjelder desember har det vært 16 år med kaldere desember enn i 2009 siden 1950 (årets desember er jo ikke ferdig enda). Kaldest var det i 1981. Den varmeste siden 1950 var desember 2006. Det kan virke som folks værhukommelse er høyst ett år. Og hvis man så håper at global oppvarming ikke er menneskeskapt blir kanskje hukommelsen enda mer selektiv.

Reklamer

2 kommentarer om “Sprengkulde eller bare dårlig hukommelse?

  1. Jeg skulle ønske at global oppvarming gav seg utslag i litt mer nasjonal oppvarming. Både sommer som vinter, nord som sør.

    Men man må kanskje slå seg til tåls med at uten oppvarmingen, hadde vi hatt det enda kaldere.

    Brrr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s