Parkeringsmafia

VG nett skriver at:

En arbeidsgruppe vil ha lavere bøter for mindre alvorlige feilparkeringer.

 Aftenposten har også satt søkelyset på enkelte private parkeringsselskapers praksis med å ta seg betalt i bøter. Aftenposten skriver

Hundrevis av borettslag, sameier, kjøpesentre og butikker engasjerer private selskaper til parkeringskontroll – uten å betale for jobben. Betalingen er de bøtene P-selskapet klarer å skrive ut.

Det er kanskje ikke overraskende at gebyrene fra disse selskapene ofte er høyere enn gebyrene for feilparkering på offentlig grunn. Det skal som kjent høy moral til for å selge gummistrikk i metervis uten å utnytte dens elastisitet.

Selv har jeg heldigvis sluppet unna gebyrer, men det var nære på en gang:

Hver mandag kveld pleier jeg å spille bridge i et lokale i Oslos periferi. I samme bygning er det også noen forretninger, og en av disse har en liten kundeparkeringsplass. Forretningen stenger imidlertid før vi kommer dit, plassene er tomme, og vi hadde forståelse av at vi kunne parkere der. Dette fungerte også bra, inntil en kveld, da mine medspillere skulle dra hjem og fant krav om gebyrer på kr 800,- på bilene sine, totalt 4-5000 kroner. Selv hadde jeg tilfeldigvis parkert ute i gata den kvelden, rett og slett fordi det var en ledig parkeringsplass der, og det var enklere å sette bilen der enn å kjøre inn på parkeringsplassen.

Ved nærmere ettersyn viste det seg at det nå var satt opp et skilt fra et parkeringsselskap ved innkjørselen. Skiltet var omhyggelig gjemt inne i en busk til venstre for innkjørselen, så det var umulig å se det når du kjørte inn, og inne fra plassen så du bare baksiden av det. Plasseringen var neppe tilfeldig, skiltet kunne like gjerne vært plasser ved husveggen på høyre side av innkjørselen, hvor det ville vært godt synlig, og hvor det ville vært naturlig å plassere det dersom hensikten hadde vært å regulere parkeringen. Dette ble sikkert en hyggelig engangsinntekt for parkeringsselskapet. Nå når vi vet om det parkerer vi selvfølgelig i veiene i nærheten, hvor ikke er noe problem å finne en lovlig parkeringsplass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s