Tyveri på Facebook

Facebook er i vinden som aldri før: Filmen The social Network har nettopp hatt premiere, og Dagbladet skriver på Magasinet om elleville Facebook historier. I denne sjangeren må vi nesten plassere noe som nylig har skjedd i Palermo, Italia.

En kvinne på 44 år kommer hjem og oppdager at tyver har vært der og stjålet alt untatt katten. Luksusleiligheten på sju rom har blitt strøken: Vekk akvariet, sofaen og alle møblene, jacuzzien og maleriene. Vekk selvfølgelig sølvbestikk og elektronikken, men faktisk til og med også pynten som skjell som prydet stuebordet, speilet på veggen og gardinene. Bare katten Blue Cat har blitt igjen. Heldigvis for den knuste damen.

Forholdet er anmeldt til politiet.
Dette er ikke så ellevillt, sitter du kanskje og tenker. Du hadde nok gjort det samme. Bare at huset som har blitt rundtranet er virtuell og bare fins på Pet Society på Facebook.

Mens huset og tyveriet bare er virtuelle, er anmeldelsen helt sann. Dermed må politiet i Palermo bruke ressurser, tid og penger til å avklare denne saken.
Det viser seg nemlig at for å stjele inventaret i huset så måtte tyven først stjele både username og passord som ga adgang til Facebook. Tyven, eller bedre sagt hackeren som det kanskje heter, kan få en straff mellom 1 og 5 år fengsel for forholdet.

(Kilde: La Repubblica)

En kommentar om “Tyveri på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s