Vær stille!

Bør vi sitte musestille, ikke gi lyd fra oss og håpe at ingen fæle sivilisasjoner fra verdensrommet finner oss? Kan vitenskapsfolk virkelig sende ut signaler til andre solsystemer – uten å spørre resten av oss som bor på kloden? Tar de ansvar dersom det kommer noen og herjer med oss? Det er ikke sikkert det er ET som lytter – søte små ufarlige fyrer.

Interresant sak i The Economist. Noen mener

that broadcasting signals into space announcing the location of Earth is tantamount to ringing a dinner gong for any carnivorous, colonising or anti-social aliens who might be listening. Although Earth would be a rather long way to go for lunch, the argument is that the decision to take such a risk is not one for a handful of scientists.

Hva vet vi om liv der ute? Dyade har stilt spørsmålet.

3 kommentarer om “Vær stille!

  1. Det burde Gugliemo Marconi ha tenkt på før han begynte å sende radiosignaler over Atlanteren fra Cape Cod i 1903. Riktignok ble det meste stoppet i ionosfæren, men noe slapp nok ut i verdensrommet.

    Og all TV, FM radio og radar-stråling med bølgelengde kortere enn 10 meter som er blitt produsert har ikke blitt stoppet i ionosfæren, men har gått rett ut i rommet, og er på vei mot aliens som tørster etter menneskeblod. Så nå er det for sent. I 100 år har jordkloden fortonent seg som et lysende fyrtårn for alle som kan detektere elektromagnetisk stråling med bølgelenge kortere enn 10 meter.

  2. Da er det altså noenlunde sannsynlig det som skjer i «Contact»…..

    (Fordi de utenomjordiske ikke forstår språket vårt så sender de tilbake til oss noen av de første TV-bildene som ble sendt på jorden – de er tilfeldigvis av Hilter…..)

  3. De kolossale avstandene til eventuelt bebodde stjerner er vår beste hjelper i denne sammenheng. Fysikeren Stephen Hawking mener at et møte med andre sivilisasjoner vil være katastrofalt for oss. De vil ha mer avansert teknologi, og da er utfallet gitt (se hva som skjedde med den lokale befolkning da spanjolene kom til Amerika, eller europeerne til Afrika)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s