Bensin fra luft og vann

Planter har gjort det i millioner av år. Laget drivstoff av luft, vann og sollys. Hovedfagstudenten Lin Chao ved Princeton University gjorde det på 1990-tallet,og publiserte det i 1994. Men ingen tok notis av det.

Men ti år senere begynte problemet med stadig økende CO2-utslipp å få oppmerksomhet. En løsning som har dukket opp er å begrave den CO2 som slippes ut når fossilt brensel brenner opp. Men det ville jo være en mye mer elegant løsning å konvertere CO2 tilbake til drivstoff. Kan dette være en løsning
Men her er det selvfølgelig et problem. Det trengs energi får å få det til. Og den kan ikke komme fra fossilt brensel. Da er vi like langt. Men planter får sin energi til omdanningen av CO2 og vann fra sollys. Og en nærliggende mulighet er å bruke energi fra sol eller vind til å konvertere CO2 og vann tilbake til drivstoff. Da kunne man både redusere problemet med klimakrisen, skaffe drivstoff som er lettere å lagre enn elektrisitet, og dessuten skape nye arbeidsplasser. Å tro et dette ville løse klimakrisen er kanskje å håpe for mye, men det er i alle fall en interessant tanke.Videoen nedenfor fra Scientific American gir en beskrivelse av mulighetene.

Se mer om det å finne opp det grønne bladet på nytt  her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s