Miljødilemma

VG Nett skriver at:

Professor Jon Samseth mener energiproblemene i Bergensområdet ikke blir løst ved å bygge en kraftlinje. Kjernekraft er på sikt det mest fornuftige, mener han.

Han er ikke alene om å mene at kjernekraft kan være en god løsning, i alle fall på kort sikt, på det kombinerte problemet med både å skaffe nok energi og unngå å ødelegge det globale miljøet med utslipp av drivhusgasser.
Dette vil løse problemet enkelte har med at synet av en kraftmast (nå kalt monstermast) i horisonten er så forstyrrende at det går på livet løs. Vindmøller er ikke stort bedre å se på, dessuten tar de livet av ørner.
Men så har man problemet med at ordet kjernekraft bringer fram visjoner av soppskyer og Hiroshima. Og så ønsker man å satse på energi som ikke ødelegger kloden. Noen personer har alle disse problemene på en gang. Livet er ikke lett.

Reklamer

2 kommentarer om “Miljødilemma

  1. Kjernekraft vil også kreve et linjenett; det kan neppe bygges et kjernekraftverk i Bergen som bare skal dekke dette området.
    Atomkraft kan selvsagt skaffe ren energi på linje med vind-, sol- eller vannkraft (alt egentlig solkraft). Avfallet gir ikke drivhusgasser, men representerer en fare for radioaktiv forurensing. Derfor er det et krav til kjernekraft at den har et absolutt stabilt politisk system og at vedlikeholdet av reaktorene aldri forsømmes. Det er en sjanse jeg ikke tør ta, selv om det norske samfunn og økonomien vår p.t. tilfredsstiller begge vilkår. Her dreier det seg om tusenvis av år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s