Alt kan spises

VG Nett kan fortelle at:

Hvis sørkoreanerne spiser hundekjøtt i dag, skal det ifølge tradisjonen hjelpe dem mot varmen og forbedre viriliteten.

Men som de forteller lenger ned. Det er ikke bare sørkoreanere som spiser mat vi vanligvis ikke spiser her i landet. Men spising av søte små hunder reagerer vi ekstra på. Bildene nedenfor tok jeg på et matmarked i den kinesiske byen Guangzhou (også kjent under det engelske navnet Canton) da Acem Travels besøkte Kina i våren 2006. Maten var sprell levende, og altså garantert fersk.

Disse hundehvalpene er nok en lekkerbisken
Små skilpadder er kanskje litt mer akseptabelt
Skorpioner i litervis er litt mer uvanlig, men insekter er nok mer miljøvennlig mat enn biff, og minst like proteinrike.

Og så kan man jo undre seg over hvorfor mange nordmenn synes det helt i orden å spise griser, kuer og sauer, mens andre dyr brukes som kjæledyr.

5 kommentarer om “Alt kan spises

  1. Er helt enig. Det er et syn Nordmenn har satt seg når det gjelder at kjæledyr ikke spises. Hadde Nordmenn fått oppleve såpass mye som andre land har gått igjen skulle de vært glad i det hele tatt at de får noe kjøtt. Du har jo et hestefolk i russland som lever av Hest f.eks. Spiser alt fra tarmene til kjøttet rett under hovene. Vi skal være mer humane enn vi skal være dyr virker det nesten som.

  2. Helt enig selv om det er litt uvant for oss. Imidlertid skal dyr ha det bra mens de lever og her synes buret å være langt under pari.

  3. problemet er ikke at det er kjæledyr, problemet er at den elendige behandlingen de gjennomgår før de dør en lang og pinefull død.

  4. det er greit at de spiser dyra men måtten de behandler dem på som iriterer meg
    alle skal behandles med respekt tilogmed din verste fiende

  5. Jeg er altetende når det gjelder kjøtt,kunne til og med tenke meg å spise menneskekjøtt om det var nødvendig for å overleve.(Også om jeg måtte drepe et menneske først.)Når det gjelder ku,gris,høns,okse så er det tradisjon,noe vi er flasket opp med fra barnsben av.Det er mye å undre seg over i verden,men jeg tror de ferreste nordmenn undrer seg over at de spiser kjøtt,kanskje undrer de seg mer over at noen blir vegetarianere.Skal en få nordmenn til å ikke spise så mye kjøtt,så må det nok mykere lut til Odd.Lære å lage god kjøttfattig kost i skolen f.eks.Dessuten må kjøtt ikke kjøtt bli en politisk sak og da må det ikke knyttes til meditasjon som for de fleste er sært.Har tro på det arbeidet Vibeke Videm gjør,likevel appelerer hennes bok mest til de som er interessert fra før.Jeg vil også påstå(uten vitenskapelig belegg) at en god del mennesker ikke klarer seg uten kjøtt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s