Dyre sko

Elegante sko? Akillessenene dine er kanskje ikke enige. (Kilde: Stock.xchng)

Høyhælte sko er kanskje sexy, men ikke gratis. Og da tenker jeg ikke på antall kroner. Langvarig bruk kan også ha en annen pris.

Forskere ved Manchester Metropolitan University og University of Vienna har funnet ut at damer som bruke høye hæler har 13% kortere muskelfibre i leggene og 20% stivere akillessener  enn de som bruker flate sko. Og dette kan føre til smerter i bena når de tar av seg de høyhælte skoene. Undersøkelsen er nettopp publisert under tittelen ”Om muskler, sener og høye hæler”. Det er bare sammendraget som er fritt tilgjengelig, men en mer detaljert omtale av forsøket i samme tidsskrift er åpent tilgjengelig her.

2 kommentarer om “Dyre sko

  1. Litt må man ofre for skjønnheten! Nå er det jo ikke slik, Odd, at vi går rundt i slike sko 24 timer i døgnet. Ikke hver dag heller, for den slags skyld. Sko velges for å passe til antrekket!

  2. Ja, det kommer nok an på hvor mye man bruker høye hæler. De som ble rekruttert til denne undersøkelsen var kvinner som følte seg utilpass hvis de ikke gikk med høye hæler. Og en av forfatterne av undersøkelsen anbefaler de som briker mye høye hæler å uføre strekkeøvelser når de sparker av seg skoene når dagen er slutt. En mer detaljert beskrivelse av dette kan du finne her: http://jeb.biologists.org/cgi/content/full/213/15/i

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s