Krokodilletårer

Uttrykket stammer fra middelalderen. Man trodde at krokodiller kunne lage gråtelyder, for å lokke til seg mennesker for å spise dem. Mennesker er programmert til å respondere på babygråtelyder.

Hvorfor gråter man?

Noen forskere mener at gråt er et slags urinstinkt som oppsto før menneskene fikk et språk i egentlig forstand. Ifølge denne teorien har gråt tidligere fungert som en måte å påkalle flokkens oppmerksomhet på hvis man var redd eller i fare. Egentlig burde gråt ha forsvunnet som kommunikasjonsform etter at menneskene hadde utviklet et språk. Men det er tenkelig at vi fortsatt bruker gråt ubevisst i situasjoner der vi ikke er flinke til å sette ord på våre følelser, for eksempel i forbindelse med sorg eller angst. På samme måte gråter spedbarn mye, og de har jo ennå ikke noe språk. Dette tyder på at gråten er et levning fra menneskets eldste fortid.
Gråt er kjennetegnet ved et støtvis åndedrett, og naturligvis også tårer. Tårevæsken dannes i små kjertler som ligger rett over øyeeplene. Der produseres det hele tiden tårevæske som hindrer at øyet tørker inn, og som beskytter mot infeksjoner og skader. Når vi gråter, skjer det en oversvømmelse idet tårevæsken ikke lenger kan ledes bort den vanlige veien gjennom tåregangen og ned til nesen.
(Kilde: illvit.no)

Reklamer

15 kommentarer om “Krokodilletårer

 1. «Filmstjernen Lindsay Lohan» skriver VG…. synes det er å ta litt hardt i, du kan ta en titt på hvilke filmer hun har spilt i her: http://www.imdb.com/name/nm0517820/

  Ærlig talt Catherine Gonsholt Ighanian, ta deg en cola og en bolle du og få deg en ordentlig jobb.

 2. hvem bryr seg vel hva hun gjorde? er man tatt for noe så må man ha lært feilen sin. synes dette er hysterisk å måtte trygle etter dagens lovbrudd

 3. Lohan er bare 24 år gammel og har sett ut som et mye eldre,utranglet vrak fra rennesteinen i lange tider,- hun var på prøve, brøt betingelsene og har nå lært at å være berømt ikke alltid hjelper i en rettsal. Hurra for dommeren, sier jeg bare.

 4. Don’t do the crime, If you can’t do the time. Kanskje det har gått opp for Lohan at penger er ikke alt… Meeen det går vel ikke 90 dager før hun har gjort noe sprell igjen. Positiv eller negativ PR er jo PR uansett.

 5. Det er nok ikke siste gang vi får lese om henne, om vi vil eller ei. Kjendiser er PR-kåte, uansett om PR er positiv eller ei, og vi lesere er opptatt av hva de finner på… Det er jo vår skyld om avisene vier Lohan plass!

 6. Syns det er bra for henne å sitte inne, først i fengsel, så på lukket avvenning, kanskje blir hun avvent fra narkoen da iallefall? En kan jo håpe, for hennes del, men tviler samtidig på det.

 7. Hvem bryr seg om Lohan? Husker ikke hvorfor hun er «kjendis» i det hele tatt. Vi vier altfor masse spalteplass til slike såkalte kjendiser; taltentløse, bortskjemte unger som hun her og Paris Hilton, som har blitt kjent for ingenting. De dyktigste og mest intelligente folkene innefor viktige felt i samfunnet burde vært kjendiser og fått ti forskjellige ukeblad viet til seg!

 8. Lindsay hvem….? er dette en kjendis eller er hun en av taperne som kun er kjent for å være kjent?

 9. Hadde dette vore en amerikaner av afrikansk opprinnelse, hadde vi nok ikke sett ham på 90 måneder i stedet for 90 dager. 3 års betinget fengsel med vilkår som blir brutt skal være 3 år med ubetinget fengsel spør du meg. Hun slapp nok billig unna, men ikke billigere enn Paris Hilton for noen år siden.
  Slikt er forskjellsbehandling og derav grov neglisjering mot USAs grunnlov som sier at alle skal dømmes etter like premisser. Hele poenget med fengsel er jo straff for egne handlinger, avskrekkeing for andre kriminelle og verning av samfunnet.
  Eneste vi lærer her er at kjendiser er utenfor samfunnet, og det til tross for at de fremstilt som idealer for ungdommen i samfunnet. Merkelig, merkelig verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s