Ingen vil ha stygge unger

Vakre mennesker har et bedre liv: Forskning fra USA viser at de tjener bedre, får lettere jobb, får mildere straff i rettsaker.

Noen hevder at vi er programmert i å like de vakre av genetiske grunner. Er man vakker, har man bedre gener enn de andre. Derfor er vi tiltrukket av vakre mennesker. Det er mer sannsynlig at vi får vakre og sunne babyer.

I Brasil finansierer staten kirurgiske inngrep på bryst fordi det er billigere enn å betale for psykoterapi. I USA blir det brukt over 15 miliarder dollar på estetisk kirurgi. Det er ikke rart at vi tilstreber etter den perfekte kroppen når alle bilder som publiseres på blad er rutusjert. I en utgave av Vogue kan det retusjeres opptil 150 bilder. Kjendiser verden rundt bruker all sin tid, energi og penger for å holde seg vakre. Nybakte mødre viser seg med flat mage bare tre uker etter fødselen.

Vi blir bombardert av bilder og forbilder som får oss til å strebe etter et utseende som er så perfekt at det ikke kan nås. Psykoterapeuten Susie Orbach allerede i 1978 skrev boken Fat is a feminist issue og har nå skrevet enda en bok, Bodies, der hun forklarer den psykologiske problematikken som demokratiseringen av den perfekte kroppen medfører. Kroppen man er født med, er per definisjon feil. Vi vil ha en annen kropp, og handler deretter.

Om du er en av de heldige som har dette perfekte utseende, kan du se om det virkelig er sant: Nettstedet http://www.beautifulpeople.com aksepterer kun vakre medlemmer.

Beautifulpeople.com, which accepts members only if other members think they are attractive enough, started its new Beautiful Baby Service for those who cannot have children to be matched with potential donors.

A number of men have also registered to help infertile couples or single women to conceive healthy, attractive offspring.

For det fins jammen ingenting som er dummere enn å få stygge barn.

(Kilde: Giuliano Aluffi for Repubblica)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s