VMs pokalen går til…

Snart går VMs pokalen til årets vinner, og det er fremdeles ikke klart hvem det blir. Det skaper overskrift i italienske aviser at regjerende verdensmesterne har prestert så dårlig at de røk ut i gruppespillet. Slik kan ikke skje i Italia! Spesielt siden pokalen er designet av en italiener, Silvio Gazzaniga, og er laget i Italia av en italiensk gullsmed i Milano i 1974…
Ifølge Fifas reglement er det veldig få mennesker som kan ta på den originale pokalen: nemlig spillerne som vinner den, spillerne som vant den, statsoverhoder og FIFAs president.
VMs pokal som brukes nå veier over 6 kilo, og den skal være i bruk helt til 2038.
Den skal brukes i alt 17 ganger, og skal ikke beholdes av det laget som vant den 3 ganger, som forrige pokal, Rimets pokal. Brasil fikk beholde den i 1970 nettopp fordi de hadde vunnet sitt tredje verdensmesterskap, men pokalen ble stjålet 13 år etter og aldri funnet igjen. Rimets pokal hadde blitt stjålet før: I 1966 ble den stjålet i England fire måneder før starten på mesterskapet, men ble funnet igjen en uke etter av en hund som het Pickles. Siden 2006-reglement får VMs vinnerne bare et kopi, som laget kan beholde.

En kommentar om “VMs pokalen går til…

  1. Snerten sak, denne figuren. Og den faller, i alle fall om vi skal dømme etter spillet som hittil er vist, til Tyskland.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s