Kinesisk kvalitet?

En leser kommenterer innlegget Verden blir snudd på hodet på Dyadebloggen, bygget på en rapport fra The Economist, som argumenterer  for at det som nå kalles  “The emerging world”, utfordrer den rike verden ved å skape ny teknologi og langt billigere produksjonsmåter. Leseren skriver:

Jeg jobber med hagemaskiner til daglig, og nå har vi testet ut noen nye maskiner som er laget i Kina. (Hondakopi) På ca. 80% av disse maskinene har det røket bolter, lagere, reimer, og de vibrerer så fælt at det nesten er umulig å håndtere dem. Setskruer som holder reimskiver, er helt flate i enden, som forårsaker at skivene løsner. Gearhus i aluminium sprekker totalt langsetter. Alt dette har skjedd etter ca. 2 timers bruk. Makan til dritt, og finishen ser ut som leketøy.
Nei, kineserene gjør verden om til et simplere sted kvalitetsmessig i mine øyne, da andre land ser seg nødt til å få produsert delene sine der for å kunne konkurere på pris. Tilogmed anerkjente bra merker har begynt å kjøpe drittdeler fra Kina.
Derfor vil jeg aldri i verden ha en bil som er produsert der nede. Det er ille nok at man skal bli pålurt kinadeler, når man tror man kjøper bra saker produsert i andre land. Jeg har sett hva slags kvalitet det er på materialene de bruker i Kina, og jeg er utdannet i metallfaget. Nei, jeg holder meg til gammelt yankeejern. Da ser man hva man får.

Ok. Så vet vi det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s