Freud med fugl

Ta deg tid til 2 minutter med Lucian Freud her.  Det er et poetisk og fasinerende utdrag av en video. The Grand Old Man i Britisk kunst, 87 år gammel. Barnebarnet til Sigmund. Mediesky, men nå på film. Hvordan gikk det til?

Tim Meara, ung filmkunstner tok kontakt. Ikke for å intervjue Freud, men for å filme atelieret hans. Freud har malt i sitt atelier ved Holland park i London i over 30 år. Han bruker det ikke lenger. Han maler fortsatt hver dag, men atelier i 6. etasje blir for slitsomt. Atelieret er uberørt. Med alle sporene og tingene. Maling utover gulv og vegger, sofaen de mange modellene har ligget på, penslene osv.

Men i løpet av filmingen spurte Meara allikevel. Han kjente til Freuds lidenskap for dyr, visste at han en gang hadde hatt «a kestrel» (hva heter fuglen på norsk?) Og Freud sa ja. Han har ikke vært på TV eller film siden 1988, da BBC laget et intervju. I dette klippet ser du først fra atelieret, så Freud gående langs Regent’s Kanal i London med fuglen varsomt på hånden.

Meara arbeider nå med en dokumentar om Freud som skal være ferdig til 90-årsdagen i 1912. Jeg har skrevet om Lucian Freud tidligere. Mer i Guardian.

2 kommentarer om “Freud med fugl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s